lauantai 15. syyskuuta 2012

Kuinka hoidan käsiäni

Kynsiharrastuksessa aina painotetaan käsien hoitoa, joten päätin tänään kertoa teille kuinka minä hoidan käsiäni.

Koska teen siivoojan töitä, ovat kädet jonkinverran koetuksella, ja kovettumia tulee herkästi.
Pahimpia kovettumia viilaan varovasti 100/180 viilalla ja laitan kerroksen bepanthen voidetta. (se paksumpi, paketissa vaaleanpunainen viiva) Tämän hoitotoimenpiteen teen silloin tällöin.

Bepanthenia muuten käytän kerran-pari kuussa koko käsille. Illalla esim jonkun tv jakson alussa levitän (hieron) käsille ja annan vaikuttaa. Tämä imeytyy hitaasti, joten levityksen jälkeen ei oikein voi mitään tehdä :D Tietysti jos omistaa puuvillakäsineet, niin nehän voi laittaa käsiin.
Myös jos sormiin tulee haava,laitan bepanthenia ja laastarin yöksi niin aamulla sormi on terve :) Mitäpä bepanthen ei korjaisi!


Kuorin kädet viikon-kahden viikon välein, tässä käytän Oriflame käsien pikakuorinta ainetta.
Kuorinta ainehan poistaa kuolleen ihon ja pehmentää ihoa.
Kuorinta aine hierotaan hieman kostutettuihin käsiin, erityisesti kovettumia ja kynsien reunoja käyn läpi. Jonkin aikaa käsiä hierottuani aine huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Itse pesen vielä saippualla kädet.
Ja kosteusvoidetta päälle :) Tämän jälkeen iho tuntuu ihanan pehmeän samettiselta :) 
Pikakuorinta-aine käsille

Töissä joudun pesemään/huuhtelemaan huolellisesti usein käsiä, joka tottakai kuivattaa ihoa. Käytänkin pesun/huuhtelun jälkeen Oriflamen päivittäiseen käyttöön tarkoitettua käsivoidetta.
Tuoksuu hieman, imeytyy hyvin ja tekee ihosta miellyttävän oloisen ja pehmeän.

Kotona rasvaan käsiä pari kertaa päivässä, tähän käytän Oriflame Embrace Her vartalovoidetta, joka jälleen tuoksuu miellyttävältä,levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti.
Embrace Her vartalovoideKuten varmasti huomaat, en tänään(kään) osannut kertoa selkeästi vaan kerroin jotenkuten tuotteista joita käytän ja mihin käytän :D

Joten loppuun vielä yhteenveto:
Päivittäin rasvaus erillaisilla kosteusvoiteilla
Viikon-kahden välein käsien kuorinta
Pari kertaa kuussa bepanthen hoito
Tarvittaessa kovettumien viilaus

Minkälaisia käsien hoito toimenpiteitä teillä on? Suositteletko erityisesti jotain?

2 kommenttia:

 1. Joudun rasvaamaan käsiä varmaan 10-20 kertaa päivässä. Silti tuntuu, etten vieläkään oo löytänyt sitä optimaalisinta käsivoidetta. Monta hyvää on kyllä käytössä. Täytyy kokeilla tota Bepanthenia.
  Kiitos vinkistä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bepanthen korjaa kaiken :)
   Rasvauksessa kannattaa myös varoa,ettei rasvaa liikaa. Mulla yhdessä vaiheessa oli ihan hirveän tuntuiset+kuivat kädet kun rasvasin liikaa..Onneksi oon nyt löytänyt just hyvän määrän :)

   Poista